Πέρα από το σπίτι, ο επαγγελματικός χώρος είναι το μέρος που περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας μας, πράγμα που σημαίνει ότι η ποιότητα του χώρου και η σωστή διαρρύθμισή του είναι αναγκαίες για ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον που ενισχύει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα των εργαζόμενων.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις όταν αποφασίσεις να επενδύσεις σε μια ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου;

Αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου χώρου

Πέρα από την αισθητική ανανέωση, η ανακαίνιση ενός επαγγελματικού χώρου έχει ως στόχο τη λειτουργική αναβάθμισή του, προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις που αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές του προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευχάριστο, άνετο και εργονομικό περιβάλλον που θα κρατά ξεκούραστους τους εργαζόμενους και θα διευκολύνει τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Επαρκής και σωστός φωτισμός

Ο φωτισμός επηρεάζει την αποδοτικότητα αφού η έλλειψη του ή η ύπαρξη του σε υπερβολικό βαθμό κουράζει τα μάτια, μειώνει τα επίπεδα ενέργειας και κατ’ επέκταση τη δυναμική των υπαλλήλων. Γι’ αυτό και σε μια ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι πολύ σημαντική η μελέτη φωτισμού ώστε να εξασφαλίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, σε συνδυασμό με τις σωστές πηγές τεχνητού φωτός που θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των εργαζόμενων.

Αποτελεσματική ηχομόνωση

Η διατήρηση των ενοχλητικών θορύβων έξω από το εργασιακό περιβάλλον είναι μια βασική παράμετρος που πρέπει να συνυπολογίσεις στην ανακαίνιση του επαγγελματικού σου χώρου, καθώς η φασαρία μπορεί να αποσυντονίσει την ομάδα, μειώνοντας τους ρυθμούς παραγωγικότητας. Φρόντισε λοιπόν να επενδύσεις σε ποιοτικά κουφώματα και λύσεις ηχομόνωσης που θα κρατήσουν μακριά όχι μόνο τους εξωτερικούς ήχους, αλλά και τη βαβούρα που δημιουργείται συχνά μέσα σε ένα γραφείο.

Ενιαία διαρρύθμιση

Αν ο επαγγελματικός σου χώρος είναι μικρός, μια έξυπνη και λειτουργική λύση είναι η ενιαία διάταξη, γνωστή και ως open plan, η δημιουργία δηλαδή ενός ενιαίου χώρου εργασίας που δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως καταργείται κάθε ιδιωτικότητα, αφού με τη χρήση διαχωριστικών μπορείς να διατηρήσεις μια απόσταση μεταξύ των γραφείων και να απομονώσεις χώρους για συγκεκριμένους σκοπούς (π.χ. χώρος συνεδριάσεων).

Ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων από την ANAKAINISI MASTER

Με πλούσια δραστηριότητα και πολυάριθμα έργα ανακαίνισης σπιτιού στο ενεργητικό της, η ANAKAINISI MASTER δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λήμνο. Χάρη στην μακρόχρονη εμπειρία τους, οι επαγγελματίες της εταιρίας μας είναι σε θέση να προτείνουν καινοτόμες και αποδοτικές λύσεις που αφορούν τόσο την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου, όσο και την ανακαίνιση σπιτιού. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να αναδιαμορφώσεις τον εργασιακό σου χώρο, επικοινώνησε με τους συνεργάτες μας για να συζητήσετε τις ανάγκες σου και να καταλήξετε στην καλύτερη δυνατή επιλογή.