Ζούμε σε μια χώρα, στην οποία τουλάχιστον για 7 μήνες το χρόνο έχουμε το πλεονέκτημα της καλοκαιρίας, οπότε μπορούμε να χαιρόμαστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας είτε μένουμε σε κατοικία με κήπο ή αυλή είτε σε διαμέρισμα με μπαλκόνι.

Για να απολαύσουμε τις όμορφες στιγμές στον εξωτερικό μας χώρο, θα πρέπει να φροντίσουμε τη διαμόρφωσή του, ώστε να αποτελεί ισορροπημένο συνδυασμό λειτουργικότητας και καλαισθησίας. Υπάρχουν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές μέσω των οποίων μπορούμε να το πετύχουμε!

 Η καλή οργάνωση αποτελεί βασικό παράγοντα επιτυχίας

Καλό θα ήταν στην αρχή να κάνουμε ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα με τα αντικείμενα που ήδη βρίσκονται στον υπό διαμόρφωση χώρο στο μπαλκόνι ή στον κήπο τα οποία δεν πρόκειται να μετακινηθούν.

Δομή του εξωτερικού χώρου

Από το διαμέρισμα έως και έναν μεγάλο κήπο, θα πρέπει να προσδιορίσουμε τη νέα δομή του εξωτερικού χώρου: που ακριβώς επιθυμούμε να είναι τα νέα έπιπλα, τα λουλούδια, τα διακοσμητικά μας είδη, πως θα αλλάξουμε τον κήπο μας ή τα μικρά μονοπάτια που μας οδηγούν σε διάφορες κατευθύνσεις, που θα δημιουργήσουμε νέους χώρους ψυχαγωγίας (bbq, μίνι παιδική χαρά κ.α.).

Επιλογή στυλ

Επιλέγουμε το στυλ της εξωτερικής μας διακόσμησης (boho, μεσογειακό, έθνικ minimal κ.ά.), ανάλογα με το χώρο και το γούστο που διαθέτουμε. Για παράδειγμα η διακόσμηση εξωτερικού χώρου με ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις όπως το μπεζ το λευκό και το απαλό γκρι, συνθέτουν ένα minimal και μοντέρνο τοπίο. Για να υιοθετήσουμε το έθνικ στυλ, μπορούμε να τοποθετήσουμε διακοσμητικά αντικείμενα με ανατολίτικες «πινελιές», μικρά σκαμπό, κρεμαστές γλάστρες, ακόμη και μια αιώρα «ενισχύοντας» τη χαλαρή ατμόσφαιρα. Είναι γεγονός πως ο κατάλληλος συνδυασμός επίπλων, φυτών και διακοσμητικών ειδών μπορεί να «μεταμορφώσει» το εξωτερικό μας περιβάλλον: αναπαυτικές πολυθρόνες, περιποιημένες ζαρντινιέρες, ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, παγκάκια με πολλά μαξιλάρια, ατμοσφαιρικός φωτισμός κ.α. μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ελκυστική εικόνα.

Επιλογή λουλουδιών

Αρχικά, εξετάζουμε τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες. Αν για παράδειγμα το σπίτι μας είναι εκτεθειμένο στον βοριά τα φυτά και τα λουλούδια μας, πιθανά να πάνε…περίπατο! Συμπληρωματικά τα λουλούδια καλό είναι να τοποθετούνται σε σωστά σημεία ώστε να μην μας «πνίγουν». Η σωστή επιλογή και τοποθέτηση των φυτών μπορεί να μετατρέψει ακόμη και τη βεράντα μας σε έναν μικρό παράδεισο! Συμπληρωματικά, η διαμόρφωση του πρασίνου με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και τον σεβασμό μας προς το φυσικό περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα ένα ισορροπημένο και επιμελημένο εξωτερικό χώρο.

Κατάλληλος φωτισμός

Η επιλογή του κατάλληλου φωτισμού μπορεί να προσφέρει μαγικές στιγμές στον εξωτερικό μας χώρο. Φαναράκια, λαμπάκια και κρυφοί φωτισμοί μπορούν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε τις όμορφες βραδιές!

Σκίαση του εξωτερικού χώρου

Αναζητούμε τα κατάλληλα είδη σκίασης προκειμένου να σκιάσουμε τμήματα ή/και για να προστατέψουμε το εξωτερικό μας περιβάλλον από τα καιρικά φαινόμενα. Ανάλογα με τεχνικές στήριξης και τις ιδιότητες των υλικών των στεγάστρων, αυτά μπορούν να καλύψουν από μικρές έως και πολύ μεγάλες επιφάνειες (π.χ. τοποθέτηση ομπρέλας, τεντών, κατασκευή σταθερών στεγάστρων κ.α.).

Ένας καλοφτιαγμένος εξωτερικός χώρος βελτιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας αποτελώντας τη «γέφυρα» μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού μας χώρου.

Σίγουρα η επιλογή ενός εξειδικευμένου επαγγελματία στην αναμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μας βγάζει από τον κόπο της όλης διαδικασίας δημιουργώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η εταιρεία ANAKAINISIMASTER μπορεί να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, οποιαδήποτε εσωτερική και εξωτερική ανανέωση των χώρων σας!