Ανακαίνιση κατοικίας στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Λεπτομέρειες ανακαίνισης κατοικίας στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Το έργο που αναλάβαμε περιλάμβανε την ριζική ανακαίνιση της καοτοικίας. Ο Ιδιοκτήτης της κατοικίας επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά και ορίσαμε συνάντηση για αυτοψία στον χώρο του. Πριν την έναρξη της μελέτης, έγινε μία γενική συζήτηση για το σχεδιαστικό ύφος που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης. Ο αρχιτέκτονας της εταιρείας σχεδίασε και παρουσίασε το τρισδιάστατο σχέδιο.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει τη μέγιστη εργονομία, λειτουργικότητα και ευκολία. Έγινε έτσι η τοποθέτηση χωνιών κατάβασης για μπάζα, προχωρήσαμε στην αποξήλωση των παλαιών πατωμάτων laminate, του παλαιού δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης και τοποθετήθηκε καινούργιο δίκτυο και πάτωμα. Έγινε αποξήλωση της παλαιάς κουζίνας και τοποθετήθηκε καινούργια. Στην συνέχεια ανοίχτηκαν καινούργιες ηλεκτρολογικές παροχές επειδή υπήρχε η ανάγκη για τη χρήση επιπλέον ηλεκτρικών συσκευών.

Το μπάνιο ήταν μικρό σε διαστάσεις, χρειάστηκε προσεκτική διαρρύθμιση οπότε χρησιμοποιήθηκε σωστά κάθε τετραγωνικό εκατοστό ελεύθερου χώρου. Το μπάνιο πρέπει να έχει επαρκή φωτισμό. Για να γίνει πράξη αυτό χρησιμοποιήσαμε τα σωστά φωτιστικά και τους καθρέφτες όπου τοποθετηθήκαν σε σωστή διάταξη και έδωσαν αυτόματα ‘βάθος’ στον χώρο. Στην συνέχεια έγινε η αποξήλωση των παλαιών πλακιδίων, του δάπεδο, των παλαιών ειδών υγιεινής, του παλαιού δικτύου ύδρευσης-αποχέτευσης και τοποθετήσαμε τα καινούργια υλικά. Τέλος έγινε και ο ελαιοχρωματισμός όλων των χώρων της κατοικίας.Έγινε επίσης αναδιαρίθμιση του σαλονιού με γύψινα δίνοντας το άλλη μορφή, ενώ αλλάξαμε και την εξωτερική πόρτα της κατοικίας με καινούργια θωρακισμένη.

Όλα αυτά ακριβώς, προσφέραμε σε  έναν «καινούργιο» και  τακτοποιημένο  χώρο που φαίνεται πως κάποιος τον έχει προσέξει. Παραδώσαμε το έργο με το «κλειδί στο χέρι!»

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

META ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ