Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια πρακτική που υιοθετείται όλο και πιο συχνά από τους ιδιοκτήτες τους. Πριν την ανακατασκευή του, σημαντικό είναι να αποσαφηνιστούν όλοι οι διαθέσιμοι τρόποι που θα το καταστήσουν ενεργειακά αποδοτικό. Βασική εργασία ενεργειακής αναβάθμισης που ευρέως εφαρμόζεται και είναι απαραίτητη στα κτίρια, αποτελεί η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης η οποία εξασφαλίζει στους χρήστες των ακινήτων πολλαπλά οφέλη.

Τι είναι η θερμοπρόσοψη;

Η θερμοπρόσοψη σπιτιού αφορά στην εξωτερική θερμομόνωση της επιφάνειας των κάθετων εξωτερικών τοιχίων με την επικόλληση θερμομονωτικών πλακών και την τελική επίστρωσή τους με σοβά (σε πολλούς χρωματισμούς). Πριν την εφαρμογή μιας θερμοπρόσοψης, κρίνεται απαραίτητο να έχει μελετηθεί η υπάρχουσα θερμομονωτική επάρκεια του ακινήτου, τα δομικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής. Αυτές οι συνθήκες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και στην τοποθέτηση εσωτερικής θερμομόνωσης, η οποία εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί εξωτερική θερμοπρόσοψη.

Πλεονεκτήματα εφαρμογής θερμοπρόσοψης σπιτιού

Η τοποθέτηση θερμοπρόσοψης εξασφαλίζει στους ιδιοκτήτες των ακινήτων αναρίθμητα οφέλη. Πιο συγκεκριμένα επιτυγχάνεται: 

  • Κατακόρυφη εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 60%

Η θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους εσωτερικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ παράλληλα βελτιώνεται η αποδοτικότητα των συστημάτων ψύξης και θέρμανσης, με τα προβλήματα στο κέλυφος του κτιρίου να ελαχιστοποιούνται.

  • Μείωση κόστους στους λογαριασμούς ενέργειας

Η ενεργειακή απόδοση συνεπάγεται την εξοικονόμηση χρημάτων, με την επένδυση μάλιστα να αποσβένεται σε μερικά μόλις χρόνια.

  • Προστασία του περιβάλλοντος

Η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης μειώνει την κατανάλωση ενέργειας για τη δημιουργία της ιδανικής θερμοκρασίας, συντελώντας στη μείωση των ρύπων που εκπέμπονται, μεριμνώντας έμπρακτα για την προστασία του περιβάλλοντος.

  • Βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής

Οι θερμικές και οι ψυχρές απώλειες στους εσωτερικούς χώρους μειώνονται οπότε εμποδίζεται η εξωτερική θερμοκρασία να επηρεάσει την εσωτερική. Έτσι στο σπίτι διατηρείται η ιδανική θερμοκρασία, όλες τις εποχές του χρόνου με τους χρήστες τους να απολαμβάνουν ζέστη τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

  • Μεγάλη διάρκεια των χρωμάτων

Ο χρωμοσοβάς αποτελεί μία ενιαία χρωματιστή μάζα που συντελεί στη διατήρηση των εξωτερικών χρωμάτων παρέχοντας μηδενικό κόστος συντήρησής τους για μακρό χρονικό διάστημα (περίπου 25 χρόνια).

  • Αισθητική αναβάθμιση

Η εφαρμογή θερμοπρόσοψης ανανεώνει την εξωτερική εικόνα του σπιτιού καλύπτοντας τις όποιες ατέλειες και φθορές που υπάρχουν δίνοντας ένα ενιαίο, μοντέρνο και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

  • Μεγάλη αντοχή στο χρόνο

Η επιφάνεια της θερμοπρόσοψης προσφέρει υγρομόνωση, προστατεύοντας από μούχλες, ρηγματώσεις, διχρωμίες κ.α. αυξάνοντας παράλληλα την αντοχή των δομικών υλικών με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της προστασίας της κατοικίας από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Επίσης τα έγχρωμα επιχρίσματα είναι αντιμυκητιασικά και αντιστατικά ενώ διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, δίνοντας ευελιξία και ελευθερία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

  • Αναβάθμιση της αξίας της κατοικίας

Το πιστοποιητικό ενέργειας με υψηλό βαθμό, ανεβάζει την αξία του σπιτιού ως προς  την ενοικίαση ή τη μεταβίβασή του, αφού αυτό αποδεικνύει ότι η θέρμανση και η ψύξη του δεν θα είναι πολυδάπανη.

Η θερμοπρόσοψη τοποθετείται μόνο από εξειδικευμένα και πιστοποιημένα συνεργεία με όλα τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η ANAKAINISIMASTER διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα και στη Λήμνο παρέχοντας εξειδικευμένες λύσεις εφαρμογής θερμοπρόσοψης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε μια συνάντηση με τον υπεύθυνο της εταιρείας για να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες επιλογές!