Το μπαλκόνι ενός διαμερίσματος είναι ο χώρος που χαιρόμαστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί πίνουμε τον πρωινό μας καφέ, χαλαρώνουμε το βράδυ μετά από μία κουραστική μέρα ή περνάμε ευχάριστο χρόνο με τις παρέες μας.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μεταμορφώσετε το χώρο αυτό κάνοντας την ανακαίνιση, που τόσο καιρό σκέφτεστε; Δημιουργήστε ένα όμορφο και λειτουργικό μπαλκόνι, φτιάξτε γωνιές με γλάστρες για τα αγαπημένα σας φυτά, βάλτε χρώμα σε τοίχους και έπιπλα και επιλέξτε στυλ διακόσμησης, που θα απογειώσουν την αισθητική του χώρου.

Εμείς σας προτείνουμε μερικές ιδέες ανακαίνισης, που θα σας βάλουν σε καλοκαιρινή διάθεση:

  • Κεραμικά πλακάκια, ξύλο deck ή τεχνητό γρασίδι

Τα κεραμικά πλακάκια είναι εύκολα στο καθάρισμα και χαρίζουν μοναδική αισθητική, το τεχνητό γρασίδι θα σας δώσει την αίσθηση κήπου, ενώ το ξύλινο δάπεδο deck θα χαρίσει ξεχωριστό στυλ στο χώρο σας. Εάν το μπαλκόνι σας ή η βεράντα είναι αρκετά μεγάλα ή έχουν διαφορετικά επίπεδα τότε μπορείτε να συνδυάσετε δύο διαφορετικά στυλ.

  • Επιλέξτε σύστημα σκίασης

Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος σκίασης θα σας επιτρέψει να χαίρεστε το μπαλκόνι σας ακόμη και όταν «λούζεται» από τον ήλιο. Επιλέξτε μία τέντα, που θα σας προσφέρει σκιά και παράλληλα θα προστατεύει το χώρο ακόμη και σε περίπτωση βροχής.

Μία άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε πανί σκίασης ή να προτιμήσετε πέργκολες δίνοντας μία ξεχωριστή κομψότητα στο χώρο σας.

  • Βάψτε τους τοίχους για ανανέωση του χώρου

Επιλέξτε το χρώμα της αρεσκείας σας (ή αυτό που επιτρέπεται από το καταστατικό της οικοδομής) και βάψτε τους τοίχους και τα κάγκελα ανανεώνοντας με μία κίνηση όλο το μπαλκόνι σας.

Ωστόσο, μια που μπήκατε στη διαδικασία ανακαίνισης του μπαλκονιού σας, είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε την προσθήκη εξωτερικής μόνωσης. Έτσι θα έχετε πιο δροσερό σπίτι το καλοκαίρι και πιο ζεστό το χειμώνα.

  • Έπιπλα εξωτερικού χώρου & φωτισμός

Μάλλον ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε όλα τα χαλασμένα σποτάκια στο μπαλκόνι σας και αν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον φωτισμό για να αναδείξετε το χώρο.

Επίσης, διαλέξτε έπιπλα, που ταιριάζουν με τις ανάγκες σας και φτιάξτε ένα όμορφο χώρο, που θα βελτιώνει τη διάθεση σας. Αν ο χώρος το επιτρέπει τολμήστε να βάλετε μια κούνια για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση διακοπών.

Όποιες ιδέες και αν επιλέξετε για την ανακαίνιση του μπαλκονιού σας η Anakainisi Master διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για να φέρει εις πέρας τις εργασίες, που επιθυμείτε. Η ομάδα μας θα σας προτείνει, επίσης, εξατομικευμένες λύσεις, που θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες και το γούστο σας, για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.