Με τα ενεργειακά κόστη να γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα για τα νοικοκυριά, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που αναζητούν πρακτικές και ευέλικτες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τις αντίστοιχες δαπάνες.

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να ένα πιο «πράσινο» σπίτι με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας;

Αποτελεσματική μόνωση

Η έλλειψη σωστής μόνωσης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θερμότητας ή ψύξης σε ποσοστό έως και 30%, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία της σωστής και αποτελεσματικής μόνωσης στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμομόνωση, η θερμοπρόσοψη, η μόνωση της ταράτσας καθώς και η εγκατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου και διπλών ενεργειακών τζαμιών είναι κάποιες μόνο από τις λύσεις που ενισχύουν τη στεγανότητα του χώρου, εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα μόνωσης και κατά συνέπεια περιορίζουν τα ενεργειακά κόστη.

Αλλαγή λαμπτήρων

Μια ακόμα εύκολη αλλά πολύ αποτελεσματική λύση για εξοικονόμηση ενέργειας είναι η αλλαγή των λαμπτήρων στο σπίτι από λάμπες φθορίου ή πυρακτώσεως σε λάμπες ενεργειακής κλάσης Α ή συστήματα LED. Το κόστος τους είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με τις απλές λάμπες αλλά κάνουν γρήγορα απόσβεση αφού συμβάλλουν σε έως και 80% εξοικονόμηση ενέργειας.

Επένδυση σε συσκευές ενεργειακού τύπου Α+++

Η αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών σε μπάνιο και κουζίνα με σύγχρονες εναλλακτικές συμβάλλει όχι μόνο στην καταπολέμηση της ενεργειακής σπατάλης αλλά αφήνει και το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Έξυπνη χρήση ηλεκτρικών συσκευών

Ένας από τους λόγους που σημειώνεται αυξημένη κατανάλωση στα νοικοκυριά είναι ότι οι συσκευές μένουν σε λειτουργία αναμονής, γνωστή και ως sleep mode, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η τηλεόραση, οι υπολογιστές, οι φορτιστές είναι λίγες μόνο από τις συσκευές που εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν λείπουμε από το σπίτι. Φρόντισε λοιπόν να βγάζεις τις συσκευές αυτές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς και θα δεις αισθητή διαφορά στους λογαριασμούς σου. Μια έξυπνη λύση είναι να συγκεντρώσεις αυτές τις συσκευές σε ένα πολύμπριζο το οποίο θα κλείνεις όταν φεύγεις από το σπίτι, απενεργοποιώντας περισσότερες συσκευές με μια μόνο κίνηση.

Στην ANAKAINISI MASTER παρέχουμε έξυπνες και λειτουργικές λύσεις που περιορίζουν τα ενεργειακά κόστη του σπιτιού σου, προσφέροντας παράλληλα και αρκετά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα. Επικοινώνησε με τους επαγγελματίες μας σήμερα κιόλας για να συζητήσετε τις ανάγκες του ακινήτου σου και να βρείτε τις πιο συμφέρουσες εναλλακτικές.