Η διαδικασία ανακαίνισης σπιτιού υιοθετείται όλο και πιο συχνά σαν πρακτική από πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, ως «αντίδοτο» στα προβλήματα που προκαλεί ο φθοροποιός χρόνος και η διαρκής χρήση των χώρων τους.

Το μπάνιο αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη μιας κατοικίας οπότε «φιγουράρει» στις πρώτες θέσεις ως προς την επιλογή της ανακατασκευής του, ενώ «κλειδί» της επιτυχημένης ανακαίνισής του, αποτελεί ο σωστός σχεδιασμός της, πριν την έναρξη των επιμέρους εργασιών.

Παρόλο που ο χώρος του λουτρού είναι μικρός, ο συντελεστής δυσκολίας είναι υψηλός διότι τα τετραγωνικά του μέτρα είναι λίγα για να αναμορφωθεί και να καταστεί άνετος, λειτουργικός και αισθητικά αναβαθμισμένος. Για το λόγο αυτό, η σωστή σχεδίαση της ανακαίνισης του μπάνιου προϋποθέτει μια σειρά από βασικά βήματα.

Προσδιορισμός και ιεράρχηση των αναγκών

Ο προσδιορισμός του budget και η καταγραφή των αναγκών των χρηστών του μπάνιου έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν πριν από τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ανακαίνισης, οπότε εξαρχής θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα, όπως:

  • Είναι το μπάνιο λειτουργικό, άνετο και καλαίσθητο;
  • Μήπως απαιτείται η αντικατάσταση ειδών υγιεινής και ποια η χωροθέτησή τους;
  • Μήπως η αποχέτευση, η υδραυλική και η ηλεκτρολογική θα πρέπει να αντικατασταθούν;
  • Πρέπει να αλλάξει ο φωτισμός και η θέρμανση, κ.α.; 

Επιλογή σωστού συνεργάτη

Μετά τη λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των επιθυμιών των χρηστών του μπάνιου, ακολουθεί η επιλογή του συνεργάτη που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας την αναμόρφωσή του χώρου. Η εταιρεία επιλέγεται βάσει χαρακτηριστικών όπως η εξειδίκευση και η εμπειρία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη «μαγιά» συνεργατών και τεχνιτών που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν τη διαδικασία της ανακαίνισης.

Σχεδιασμός βάσει των αναγκών και διαδικασία σχεδιασμού

Η ανακατασκευή ενός μπάνιου που θα εξυπηρετεί εργονομικά και θα ταιριάζει στην αισθητική των χρηστών του μπορεί να υλοποιηθεί σωστά εφόσον ο εξειδικευμένος συνεργάτης έχει κατανοήσει στο έπακρο τις καταγεγραμμένες ανάγκες τους, ούτως ώστε να τους παρέχει τις κατάλληλες λύσεις, συμβουλές και ιδέες που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο αρχιτέκτονας / μηχανικός εκπονεί μελέτη σύμφωνα με την οποία ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για τη μελλοντική διάταξη του χώρου, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Παράλληλα, σε αυτή θα αναγράφονται με λεπτομέρεια αλλαγές που αφορούν στην επιλογή του φωτισμού, των χρωμάτων, των πλακιδίων, των ειδών υγιεινής, των κατάλληλων αξεσουάρ κλπ. Σε αυτό το στάδιο ιδιαίτερα χρήσιμη αποτελεί η παρουσίαση του σχεδιαστικού μέρους μέσω τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων που θα δώσει συνολική και παράλληλα λεπτομερή εικόνα των επιλογών, πριν την ανακαίνιση.

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ MASTER δραστηριοποιείται με επιτυχία πάνω από 10 χρόνια στο χώρο της ανακατασκευής και της αναμόρφωσης ακίνητων, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για όλα τα στάδια της μερικής ή της ολικής ανακαίνισης, επιλέγοντας σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις, υλικά κορυφαίων εταιρειών, σύμφωνα με το ποσό που έχει προϋπολογίσει ο πελάτης, χωρίς κρυφές χρεώσεις.

Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας και γεμίστε με όμορφες «πινελιές» πολυτέλειας, άνεσης και χαλάρωσης το μπάνιο σας, επιλέγοντας την εταιρεία ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ MASTER!