Το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» είναι ένα νέο πρόγραμμα που προωθείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως ένας εναλλακτικός τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ποικίλα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Σε μια περίοδο που η ανεξαρτητοποίηση από τα ορυκτά καύσιμα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, η Ευρώπη στρέφεται στην ηλιακή ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τι αφορά το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε στέγες, ταράτσες ή βοηθητικούς χώρους. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορούν να είναι μέχρι 6KW για την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και τα νησιά που συνδέονται με  την ηπειρωτική χώρα και μέχρι 3 KW για όλα τα υπόλοιπα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Πρόκειται για έναν οικονομικό συμψηφισμό που αφορά οικιακούς καταναλωτές και τους αποδίδει το 100% της παραγόμενης ενέργειας. Η απόδοση μιας τέτοιας επένδυσης μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 7%, ενώ το εισόδημα θα είναι εγγυημένο και αφορολόγητο για 20 χρόνια. Η απόσβεση του έργου υπολογίζεται να γίνει σε βάθος δεκαετίας.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα;

Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες του ακινήτου όπου θα τοποθετηθούν τα συστήματα. Δικαίωμα έχουν ακόμα και όσοι κάνουν χρήση του ακινήτου, είτε μέσω μίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης, ή για οποιονδήποτε άλλο νόμιμο λόγο, και έχουν την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη.

Που υποβάλλονται οι αιτήσεις;

Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΥΕ.

Συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες» με την υποστήριξη της ANAKAINISI MASTER

Η ANAKAINISI MASTER βρίσκεται στο πλευρό σας σε κάθε στάδιο υποβολής της αίτησης, παρέχοντας τις υπηρεσίες της για την άμεση και επιτυχή διεκπεραίωση της υπόθεσής σας. Οι έμπειροι επαγγελματίες μας ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας και μαθαίνουν όλα τα νέα δεδομένα σχετικά με το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στις στέγες». Επικοινωνήστε άμεσα με έναν εκπρόσωπο της εταιρίας μας για να συζητήσετε τις ανάγκες σας και να οργανώσετε το επόμενο σας βήμα με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμφερόντων σας.