Έχεις φροντίσει για τα πάντα στο υπνοδωμάτιό σου – τα χρώματα στους τοίχους, το κρεβάτι, τα αξεσουάρ. Τι γίνεται όμως με τη ντουλάπα σου;

Η ντουλάπα είναι συστατικό στοιχείο ενός υπνοδωματίου αφού προσφέρει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για τα ρούχα σου και είναι μέρος της συνολικής διακόσμησης. Η σωστή επιλογή σχεδίου και μεγέθους λοιπόν είναι πολύ σημαντική και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο διαθέσιμος χώρος, ο φωτισμός, οι ανάγκες αποθήκευσης αλλά και η γενικότερη αισθητική του υπνοδωματίου σου.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξεις;

  • Υλικά

Το υλικό κατασκευής της ντουλάπας είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψη αφού επηρεάζει το τελικό κόστος και επιπλέον σχετίζεται άμεσα με το στυλ που θέλεις να έχει ο χώρος σου. Οι διαθέσιμες επιλογές στην αγορά είναι πάρα πολλές, από λάκα και βακελίτη, μέχρι ξύλο, αλουμίνιο, ακόμα και καθρέφτες που μπορούν να τοποθετηθούν ως πόρτες στη ντουλάπα σου, δίνοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο. Εναλλακτικές όπως η μελαμίνη επίσης, είναι αρκετά δημοφιλείς, καθώς συνδυάζουν ομορφιά και προσιτές τιμές.  

  • Σχέδιο

Το σχέδιο της ντουλάπας είναι εξίσου βασικό προκειμένου να έχεις ένα λειτουργικό και κομψό αποτέλεσμα. Φρόντισε να κάνεις έξυπνες επιλογές που εκμεταλλεύονται σωστά τον υπάρχοντα χώρο ώστε να αξιοποιήσεις ακόμα και το τελευταίο εκατοστό. Οι εναλλακτικές σου σε σχέδια είναι επίσης πολλές και η κάθε μια έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει.

Αν έχεις μικρό υπνοδωμάτιο, προτίμησε μια ανεξάρτητη ντουλάπα με συρόμενες πόρτες ώστε να εξοικονομήσεις περισσότερο χώρο, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία να αλλάξεις τη διαρρύθμιση όποτε την βαρεθείς. Μπορείς μάλιστα να βάλεις καθρέφτες στις πόρτες, όπως αναφέραμε και παραπάνω, για να δημιουργήσεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου.

Αν από την άλλη το δωμάτιό σου είναι αρκετά ευρύχωρο, μπορείς να επενδύσεις σε μια εντοιχισμένη ντουλάπα με ανοιγόμενες πόρτες που θα απλώνεται από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με αρκετό αποθηκευτικό χώρο για όλα σου τα πράγματα.

Τέλος, υπάρχουν και πιο σύγχρονες εναλλακτικές, όπως οι γωνιακές ντουλάπες, ιδανικές για πολύ μικρούς χώρους, αλλά και οι ανοιχτές ντουλάπες όπου τα ρούχα σου είναι πάντα ορατά και άμεσα προσβάσιμα.

Άσε τους επαγγελματίες της ANAKAINISI MASTER να σε βοηθήσουν

Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποια ντουλάπα είναι η πιο κατάλληλη για το χώρο σου, μην ανησυχείς! Η ομάδα της ANAKAINISI MASTER διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανακαίνιση σπιτιού και τη διαμόρφωση χώρων ώστε να σε βοηθήσει να κάνεις την πιο έξυπνη, αποδοτική και αισθητικά σωστή επιλογή!